Melinda Jacobs – mamma till många barn

by Maja Mando
Melinda Jacobs – mamma till många barn

Melinda Jacobs är författare och opinionsbildare och blev känd för allmänheten när hennes fosterdotter Esmeralda, i media kallad Lilla Hjärtat, dog efter att ha återplacerats hos sina biologiska föräldrar. Privat har Melinda Jacobs två äktenskap bakom sig och lever nu med artisten Martin E-type Eriksson.

Några snabba fakta om Melinda Jacobs

Född:30 april 1984 
Hemort:Vadstena
Yrken:Familjehemsmamma, skötare, författare, opinionsbildare
Partner:Martin E-type Eriksson, 57 år

Hela Sveriges familjehemsmamma

Melinda Jacobs har varit familjehemsmamma i hela sitt vuxna liv och har, förutom flera fosterbarn, tre biologiska barn. Hon blev känd i media efter treåriga Esmeralda Gustavssons tragiska bortgång, ett dödsfall som skedde till följd av ett myndighetsbeslut. Flickan som kallades Lilla Hjärtat var en del av Melinda Jacobs familj och hon avled efter att de biologiska föräldrarna återfått vårdnaden mot Jacobs vilja. Den biologiska mamman dömdes för dråp och Melinda Jacobs frontade debatten om utsatta barns rättigheter öppet i media.

Boken om Lilla Hjärtat

Efter dödsfallet och all medial uppmärksamhet skrev Melinda Jacobs, tillsammans med Minna Tunberger, en uppmärksammad bok som kom ut 2021. Hon hette Esmeralda – boken om Lilla Hjärtat är berättelsen om den lilla flickan som föll offer för ett samhälle som svek.

Aktuell i poddvärlden

Efter bok, regeringsbesök och mängder av debatter och diskussioner om utsatta barns rättigheter är Melinda Jacobs nu aktuell med ännu en medial satsning.

Tillsammans med paret Johan och John Valencia, som driver det stora instagramkontot Pappapappadotter, har hon nyligen startat podden Familjärt. Olika gäster bjuds in och fokuset är att lyfta familjer av alla de slag, särskilt de som inte lever enligt normen. Podden kommer att ta upp ämnen som att ha fosterbarn, vara samkönade föräldrar, ha många barn eller på något annat sätt sticka ut. Syftet är att vara med och skapa ett öppnare och mer inkluderande samhälle.

Privatlivets toppar och dalar

Våren 2022 kom nyheten att Melinda Jacobs och artisten Martin E-type Eriksson numera är ett par. De träffades via gemensamma bekanta och var vänner några månader innan de började dejta på riktigt. Nu väntar de barn tillsammans och det blir Martin Erikssons första och Melinda Jacobs fjärde. Lyckan uppges vara stor och i januari 2023 beräknas den nya familjemedlemmen komma till världen.

Tidigare förhållanden

Om bröllopsklockorna så småningom ringer för Melinda Jacobs och Martin E-type Eriksson blir det tredje gången gillt för bruden i fråga. Melinda Jacobs har varit gift tidigare och även de gångerna med män inom musikbranschen. Turnéliv och offentlighet är inget nytt för henne eftersom hon levt med två musiker från några av Sveriges mest populära dansband.

Melinda Jacobs första äktenskap var med Anders Hildeskog och han var hennes make mellan 2009 och 2012. Hildeskog var trummis i dansbandet Wahlströms och jobbar numera även som bilrekonditionerare.

Under 2016-2019 var Melinda Jacobs gift med Lasse Lundberg men de är nu skilda. Liksom Hildeskog är Lasse Lundberg också dansbandsmusiker. Han är producent, trummis, sångare och låtskrivare i det välkända dansbandet Blender.

Nya tag på kärleksfronten

Även om det sista äktenskapet också slutade i skilsmässa har kärleken inte sinat för Melinda Jacobs. Att hon är i ett en romantisk relation med en ny man har nästan inte undgått någon. Mediebevakningen har varit stor kring E-type och Melinda Jacobs och extra uppmärksammad blev deras relation när de gick ut på Instagram och berättade att de väntade barn. Melinda som nu är 38 år har mått hyfsat under graviditeten men plågas av illamående och katastroftankar. Paret är förväntansfulla inför att bli fler i familjen.

Familjen i fokus hindrar inte ett välvårdat yttre

Förutom att ta hand om sina barn och alltid sätta dem i första rummet är Melinda Jacobs intresserad av mode och stil. Hon gillar smink och kläder och känns igen på sitt rosa, välstylade hår. Hon tycker om att umgås med sina tidigare fosterbarn, sin syster och att göra aktiviteter med andra familjer.

Related Posts