Varför ska du inte tvätta motorcykeln på en asfalterad gata?

by Maja Mando

Någonsin undrat varför du inte ska tvätta motorcykeln på en asfalterad gata? Låt oss dyka djupt ner i ämnet och upptäcka varför det kanske inte är den bästa föreningen du har kommit med.

Motorcykeltvätt: En skonsam konst

Motorcykeltvätt faller någonstans mellan hushållskunskap och intuitiva gillningar. Det finns tekniker att tänka på, allt från val av tvättplats, till val av tvättmedel och till och med vilken svamp man ska använda!

Problem Orsak Förebyggande
Skador på lacken Hård asfalterad gata Flytta motorcykeln till mjukare underlag innan tvätt
Skador på motor och elektronik Snabb torkning i solen Tvätta på skuggade eller halvskuggade platser
Färgblekning Starka tvättmedel Använda milda, försiktiga tvättmedel
Risk för olyckor Hala förhållanden på asfalterad gata Tvätta på grus eller gräs

Säkerhet först

Först och främst är säkerhet en prioritet. Att tvätta en motorcykel på en asfalterad gata kan föra med sig en risk för olyckor. Tänk dig att du tvättar din motorcykel, och tvål och vatten bygger upp på asfalten. Halka kan uppstå vilket inte är särskilt önskvärt, eller hur?

För din motorcykels skull

Detta kanske kommer som en överraskning, men det råa, hårda underlaget på en asfalterad gata är inte särskilt tillmötesgående för din motorcykel. Ett mjukare underlag som grus eller gräs skulle vara mycket mer skonsamt för din motorcykel, särskilt om den skulle råka falla under rengöringsprocessen.

Kapsla in din motorcykel med samma omsorg som du själv vill bli behandlad. Skydda den från onödigt slitage och besvär genom att tvätta den på en lämplig plats. Och kom ihåg, ibland är det inte bara hur du gör det, utan var du gör det som räknas!

Related Posts