Grammy award för bästa sång skriven för visuella medier

by Maja Mando

Vad är Grammy Award för bästa sång skriven för visuella medier?

Grammy Award för bästa sång skriven för visuella medier är en prestigefylld utmärkelse som ges ut av Recording Academy. Denna utmärkelse erkänner låtskrivare för det otroliga arbete de utför i samband med soundtracket till film, TV eller andra visuella medier. Kanske undrar du vilka låtar som har vunnit denna pris de senaste åren? Låt oss gräva lite djupare.

År Sång Visuellt Medium
2020 “I’ll Never Love Again” A Star is Born
2019 “Shallow” A Star is Born
2018 “Remember Me” Coco
2017 “City of Stars” La La Land

Hur väljs vinnarna?

Nomineringar och vinnare väljs av Recording Academy’s medlemmar, som består av artister, låtskrivare, producenter och tekniska yrkesverksamma. Varje medlem kan rösta inom sina professionella områden, och alla medlemmar kan rösta inom det stora album, låt och artistkategorierna. Detta säkerställer att endast de mest förtjänstfulla låtarna vinner.

För att ett verk ska kvalificera sig för en Grammy, måste den ha släppts under det föregående året och uppfyllt alla andra krav för den specifika kategorin. Priset ges till sångens låtskrivare, och inte artisten, vilket gör det unikt bland andra musikpris.

  • Är Grammy Award för bästa sång skriven för visuella medier det ultimata rekognitionen för en låtskrivare? Absolut!
  • Tyder en nominering eller ett pris att låten kommer att bli en klassiker? Oftast!
  • Har ditt favoritljudspår vunnit någonsin? Du får kolla själv!

Men framför allt, uppskattar vi alla det fantastiska arbete som dessa talangfulla låtskrivare lägger ner på deras verk. Oavsett om de vinner priser eller inte, fortsätter deras musik att beröra våra hjärtan och själar!

Related Posts