Figurer i scooby-doo, var är du?

by Maja Mando

Allt du behöver veta om Scooby-Doo

När du hör frasen “figurer i Scooby-Doo, var är du?” ta dig direkt till 1960-talet, till en tid då tecknade serier var en viktig del av vår uppväxt. Scooby-Doo introducerades 1969 genom en amerikansk animerad serie med samma namn. Den visade eventyren av fyra tonåringar – Fred, Velma, Daphne och Shaggy – och deras stora men fega hund, Scooby-Doo, lösa mysterier i olika platser.

Figurens karaktärsdrag

Temat för Scooby-Doo, med dess skrämmande, men ofta humoristiska, spök-historier, var något unikt för den tiden. Scooby-Doo själv har blivit en ikonisk figur. Han är inte bara en hund, utan en personlighet med sitt eget språk, sin stora aptit och sitt fega, men ändå hjälpsamma sätt.

Var är Scooby-Doo nu?

Rollfiguren Scooby-Doo har varit framgångsrik genom åren och har varit med i olika TV-serier, filmer och även datorspel. Men var är Scooby-Doo nu? Och hur har hämtningen av hans karaktär sett ut genom åren?

Film/TV-serie År Scooby-Doo roll
Scooby-Doo! Mysteriegänget 2010-2013 Huvudroll
Scooby-Doo! WrestleMania Mystery 2014 Huvudroll
Scooby-Doo! och Kiss: Rock and Roll Mystery 2015 Huvudroll
Scooby-Doo! Och WWE: Curse of the Speed Demon 2016 Huvudroll

Kanske har Scooby-Doo förändrats lite genom åren, anpassat till tiden och den nya publiken. Men vi kommer alltid att älska honom för hans äkthet och hans oersättliga sätt att uppfylla sin roll – som den underbara, matälskande och konstiga hunden Scooby-Doo.

Related Posts