Hur lång är Mauri?

by Maja Mando
youtube

Mustiga Mauri har gjort sig känd på YouTube där han är värd för kanalen Uppdrag: mat. Egentligen heter han inte Mustiga Mauri, utan det är endast ett namn han använder på sin YouTube-kanal. Hans riktiga namn är Mauri Victor Leonardo Hermundsson. Mauri är född i Stockholm 1995 och är 26 år gammal. 

Hans YouTube-kanal handlar, föga förvånande, om mat, och han gästas ofta av olika mediapersonligheter. Han har även gjort olika utmaningar. Bland annat har han bjudit hemlösa människor på deras favoriträtt. Kanalen drivs tillsammans med Aftonbladet och har cirka en miljon tittare per video. 

Om du någonsin har tittat på Mauris kanal har du kanske lagt märke till att han är längre än de flesta. Men, hur lång är Mauri? Enligt honom själv har inte mätt sig, men han tror att han är cirka två meter lång. 

Mauri som programledare för Lego Masters

Under 2020 blev Mauri programledare för Lego Masters Sverige där lag tävlar genom att bygga olika fantastiska legobyggen. Han har varit en omtyckt programledare, trots att han inte själv har särskilt mycket legoerfarenhet. 

Mauri är även programledare för podden Topp 1 i Sverige som också finns på YouTube. Även podden drivs tillsammans med Aftonbladet. 2019 blev han nominerad till Stora Journalistpriset i kategorin Årets förnyare. 

Förutom att synas både på tv och YouTube har Mauri även ett Instagramkonto. Där heter han mustigamauri och har över tvåhundra tusen följare. Kontot har i skrivande stund endast 59 inlägg, men följarna verkar aktiva och kommenterar flitigt. På kontot finns bland annat bilder på Mauri tillsammans med Bianca Ingrosso och Leif GW Persson. 

Related Posts