Jaktvapnens kameleont

by Maja Mando
Blaser r8 vapen

Det kan väl bara vara rätt att jaktvapnen ska utvecklas framåt och bli mer och mer flexibla. En modern jägare ska inte behöva ha ett skåp med ett tiotal jaktvapen. Det räcker med ett vapen för alla tillfällen.

Blaser r8

Jodå. Det är den. Vapnet som regerar jaktvideorna på Youtube, det “alla” vill ha. Det är ett vapen som är unikt i sitt slag. Blaser R8 är inte bara en älgstudsare, det är perfekt till både bockjakten och salongsskyttet med.

Dessutom är Blaser R8 en av de första jaktvapen som lanserades med en tumhålskolv. Det i sig är egentligen inte en ny grej, utan det är hämtat från sportskyttevärlden. Stötte på en riktigt bra Blaser R8 köpguide som täcker det mesta med Blaser serien hos jaktbutik.net, rekommenderas starkt för dig som vill veta mer!

Ny jakt nya delar

Det som är lite mer unikt med Blaser R8 är att den har så pass många delar att byta ut. Du kan köpa delar för att ändra det från en älgstudsare till en .308 till bockjakten, eller en 30-06 för drevjakt. När du väl har skjutit in pipan kan du enkelt byta stock.

Säljarna kallar gärna det för ett “plattformsvapen”, på grund av hur flexibelt det är. Du kan välja kolv, förkolv, fäste, pipa, kaliber och mer till din bössa. Lite samma stuk som en multifunktionsmaskin. De som är en borrmaskin, skruvdragare, slip och mycket mer i ett. Bara genom att byta ut en del eller två.

Varför välja Blaser R8

För en flexibel jägare som tycker om att hålla det enkelt, är det ett perfekt jaktvapen. En annan fördel och det som kanske flest förknippar med Blaser är deras rakrepetersystem. Det är som det vi ser på TV när skidskyttarna skjuter. För att få ut hylsan behöver du bara dra rakt bak och fram. Du behöver inte dra slutstycket bakåt innan du repeterar bakåt. Det här sparar tid när du är på jakt och gör hela processen smidigare för dig.

Med den mjuka rekylen känns varje skott tryggt och ger känslan av att det är kvalitet på vapnet. Det är jaktvapen som är lätt och smidigt utan att kännas plastigt eller instabilt fastän det är så pass många utbytbara delar.

En perfekt kompis till jakt

Iställe4t för att behöva ta med dig halva vapenskåpet med kompletta vapen, kan du istället ta med dig din Blaser och de delar du vill ha för den jakt du ska på. Eftersom ingen av delarna är brukbara var och en för sig, innebär det inte någon extra risk att bära med sig olika stockar till exempel.

Det gör även vapnet till ett säkert vapen trots allt, tillverkarna har verkligen tänkt till. Sitter inte alla delar som de ska fungerar inte vapnet alls. På så vis minskar risken för olyckor ute på jakt avsevärt.

Oavsett om du vill jaga älg, bock eller räv, så är Blaser R8 ett vapen som passar ypperligt för varje tillfälle. Det är ett oerhört flexibelt jaktvapen som dessutom ligger väldigt bra i handen och hjälper dig hitta perfekt balans. Tänk bara på att du har rätt licenser, så att du kan njuta av en härlig jaktsäsong.

Related Posts