Allt fler väljer blombud – så går det till

by Maja Mando

Har du någonsin funderat över att skicka blommor på nätet? Faktum är att trycket på diverse florister online är skyhögt. Varje månad är det över 150 000 svenskar som använder olika blomsterbud och florister på nätet.

Det skickas helt enkelt iväg en väldig massa blommogram – runt om i hela Sverige. Men hur gör man om man vill beställa blommor till en mottagare i huvudstaden?

Skicka blommor i Stockholm

Det första steget är såklart att lokalisera ett bud som kan leverera blommor till den angivna adressen. Då florister tenderar att jobba lokalt, kan det vara svårt att hitta rätt. Man behöver därför först och främst hitta en förmedlare.

Vilket är en slags mellanhand. När vi beställde blommorna använde vi oss av Blombud Stockholm. Där kunde man välja och vraka över en mängd olika blomsterarrangemang. Vilket leder oss in på andra steget i processen.

Välj rätt blommor

Som många vet, finns det ju en mängd olika event och högtidsdagar att hålla koll på. Ett bud med blommor kan vara din räddare i nöden, oavsett om det gäller fars dag eller kanske någons födelsedag.

Men det innebär också att det finns vissa grejer man bör ha koll på. Förslagsvis, vad en blomma betyder. Vilket leder oss in på blomsterspråket. Det finns nämligen en mängd olika alternativ man kan välja mellan och de har lite olika betydelse.

Använd kategorierna och gör ett bra val

Det enklaste sättet att veta vilka blommor man bör välja är såklart att använda sig av menyer och kategorier som återfinns på webbplatserna. Där har nämligen florister och portalen presenterat ett par förslag för diverse event.

Genom att använda sig av dessa kan man på ett enkelt sätt se vilka blommor man bör välja. Dessutom kan man ju få inspiration till annat.

Betala med valfri metod

När du har valt ett blomsterarrangemang är det egentligen bara dags att navigera till kassan. Där kan man även slå in en rabattkod vilket kan innebära att du får lite rabatt på ditt köp. Detta behöver dock inte alltid fungera, därför bör man såklart dubbelkolla huruvida det finns något erbjudande just nu.

Oftast, kan man betala med Swish, kortbetalning och ibland även banköverföring och faktura. Välj helt enkelt en metod som passar dig och tryck in mottgaradressen ihop med ett meddelande. Man vill ju såklart att den som tar emot blommorna vet varifrån dem kommer, håller du inte med?

Related Posts