Sagan om karl-bertil jonssons julafton svt play

by Maja Mando

Vad är Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton på SVT Play?

“Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton” är en riktig klassiker i svensk jultradition. Den här animerade kortfilmen, som sänds varje år på SVT Play, är baserad på en bok av författaren Tage Danielsson. Men vad handlar det egentligen om?

Handligen i Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton

Berättelsen handlar om Karl-Bertil, en 14-åring som jobbar på ett postkontor. Han har en stor passion för Robin Hood och bestämmer sig för att omfördela julklapparna han ska leverera till de rika, till de fattiga istället. Bodde Robin Hood i nutidens Sverige, skulle han kanske ha gjort samma sak, eller vad tror du?

Titel Författare År
Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton Tage Danielsson 1964

Hur kan man se Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton på SVT Play?

För att se “Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton” på SVT Play behöver du bara ha tillgång till internet. SVT Play är en gratis streamingtjänst som finns tillgänglig i hela Sverige. Använd sökfunktionen och skriv in titeln på filmen för att hitta den. Sen är det bara att luta sig tillbaka och njuta av denna hjärtvärmande historia!

  • Gå till SVT Plays hemsida
  • Sök på “Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton”
  • Klicka på filmen och starta streamingen

Förhoppningsvis satte föreställningen ett leende på ditt ansikte, eller kanske till och med en tår i ögat? Det är bara en del av magin med “Sagan om Karl-Bertil Jonssons Julafton”.

Related Posts