Guide: Så väljer du det bästa USB-minnet

by Maja Mando

USB Minne kallas också för en sticka, och USB-minne är en enhet som kan användas för att spara information på ett litet flashminnechip. Användare kan läsa och spara data på den. Dessa lagringsenheter har utformats för att vara mindre än en typisk lagringsdisk, varav vissa är storleken på en tumme.

Det är därför som vissa känner igen dessa lagringsenheter som just stickor, medan andra föredrar att kalla dem “USB-minne”. Oavsett namn delar de alla en viktig egenskap, de kan anslutas till vilken dator som helst. Hos usb-minne.se kan du lära dig mer.

Tack vare deras universalport (USB) -kompatibilitet.

Hur fungerar en USB Minne?

Det finns två typer av minne som är utformade för att spara och lagra data på olika enheter, respektive flyktiga och icke-flyktiga. Flyktigt minne är tillfällig datalagring. Till exempel utnyttjar datorns hårddisk det flyktiga minnet.

Den skriver och läser data med de rörliga delarna endast när datorn är på. Och ofta kan du höra ett klickljud när datorn fungerar. Det betyder att de rörliga delarna av hårddisken läser dina data. Utan en strömkälla skulle det inte vara möjligt för dig att ha tillgång till de lagrade data.

Däremot är USB Minnen en icke-flyktig enhet. Det måste använda makten för att spara, överföra och lägga data på den. Det kan dock lagra data i den utan strömförsörjning. Det kommer att sända ett minneskommando i form av en elektronisk signal till den interna kretsen.

Även om det inte finns någon strömkälla under en lång tid från den anslutna och avstängda datorn kan den behålla all information utan skada och kvalitetsförlust.

Så, hur fungerar ett USB-minne på en dator?

Flashminnet har inga rörliga delar. USB Minne kan vara kompatibel över enheter via USB-portarna. Genom att ansluta till datorns USB-port kan enheten börja skriva, läsa, överföra, spara och lagra data.

Data inuti den kommer inte att försvinna om du inte tar bort dem manuellt eller om något går fel på minneskortet.

Skillnad mellan en USB 2.0 och en 3.0

Flash Drive USB-porten används för att skapa interaktionen mellan en USB Minne och din dator. För att möta olika behov finns det olika typer av USB-minne baserat på portarna, respektive USB 2.0-USB Minne, USB 3.0-USB Minne, USB 3.1-USB Minne och 3.2-enhet.

Den största skillnaden mellan dem är priset och hastigheten. Men priset varierar beroende på lagringskapacitet, varumärken och många andra faktorer. Vi kommer främst att prata om skillnaden i hastighet här.

USB 3.1- och 3.2-portar

De senaste och snabbaste i världen idag, med skriv- och läshastigheten på upp till 1250 MB / sek respektive 2500 MB / sek. USB 3.0-USB Minne

Hur som helst är allt känt att USB 3.0-USB Minne är mycket snabbare än USB 2.0 i samma skick. 3.0 USB Minne kan hantera data med en hastighet av 625 MB / sek. På grund av sin snabba hastighet när det gäller att skriva, läsa och överföra data blir USB 3.0-minne ett mer populärt val för de flesta användare av flashminne.

Related Posts