Östasiatiska museet – en ren guldgruva

by Maja Mando
MUSEUM1

Östasiatiska museet Stockholm är en plats du inte vill missa. Här finns det en spännande kultur att möta som ger en rejäl krydda och motpol till den västerländska vardagen. Östasiatiska museet shop är också värd att besöka. Den ser du strax innanför Östasiatiska museets entré.

Snabbfakta om Östasiatiska museet

NamnÖstasiatiska museet
AdressTyghusplan 4, Skeppsholmen, Stockholm
Tillgänglighet Synnedsättning, hörselnedsättning, rullstolsbunden, barnvagnar, funktionsnedsättning, rörelsehinder
ShopJa
ParkeringFinns i närheten, samt en parkering för rörelsehindrade precis utanför 

Östasiatiska museet – en kulturell vändare 

I Stockholm på Östasiatiska museet kommer du att få följa med på en ordentlig kulturell resa. I öst har man sedan urminnes tider haft en annorlunda kultur än vi i väst, speciellt här i Norden. För dig som söker jobb och är intresserad av österländsk kultur kan det här var helt rätt plats. 

Östasiatiska museet har adress Tyghusplan 4. Museet ligger på Skeppsholmen mitt i centrala Stockholm. Hit tar du dig lätt med hjälp av t-banan. Det tar bara några minuter att promenera från närmaste station. Skulle du hellre vilja ta bilen finns det en hel del möjligheter för parkering i närheten, och är du rörelsehindrad finns det en parkering vid Östasiatiska museet precis utanför dörren vid entrén. 

Östasiatiska museet – vänförening

Östasiatiska museets vänner är en förening vars syfte är att bidra till stöd när det gäller museet. Det kan till exempel gälla sådana saker som inköp av antika föremål. När du är medlem bjuds du in till aktiviteter som anordnas av föreningen. Ett exempel är resor till andra museer i Sverige. Det kan även vara sådant som specialvisningar, eller en spännande föreläsning. Du kan vara med på allt. 

Saker att göra på Östasiatiska museet

På Östasiatiska museet kan du göra mer än att bara titta på äldre, unika föremål. Det är ett sätt att lära sig hur historien haft sin gång, och att bli bekant med den kan förtydliga mycket av det som händer i nutiden. Vi lär oss helt enkelt av vår historia. Här har vi listat andra förströelser och praktiskt görande:

  • Konferens – Här har du tillgång till vackra salar som är lätta att anpassa till storleken på de sällskap som du vill hålla konferens med. Hörslingor finns att tillgå. En fantastisk miljö att ha din konferens i och praktiskt då den är anpassad för att även vara lättillgänglig.
  • Café – På Östasiatiska museet kan du äta lite om du blir sugen på mat eller fika. Vad sägs om att avsluta eller inleda din tur på museet med lite kaffe och glass eller några goda bakverk? Här finns även ett brett utbud av noggrant utvalda teer för den som hellre dricker te än kaffe.
  • Bibliotek – Du behöver boka både tid du vill besöka biblioteket och vilket material du vill se på, så att det kan plockas fram åt tid. Det ligger ibland nere i arkivet.
  • Butik – I Östasiatiska museets butik finner du ett handplockat sortiment av allsköns väl utfört hantverk från öst. Det är gedigna produkter som bygger på bra samarbete och goda relationer med de tillverkare museet har ute i världen. Hållbarhet ligger alltid i fokus för de produkter som köps in.
  • Museum – Östasiatiska museet tillämpar alltid gratis inträde om det inte är några speciella utställningar som är tidsbegränsade. Likaså behöver du köpa biljetter om du vill vara med på det som händer i museets program.

Östasiatiska museet – generösa öppettider

Innan du tar tunnelbanan för att titta på allt museet har att erbjuda bör du ta en titt på Östasiatiska museet Stockholm öppettider så att du inte åker i onödan. Du kommer väl ihåg att boka tid om det är biblioteket du vill ta en sväng till i samband med ditt besök? 

Museets öppettider:

  • Måndagar är det vanligen stängt med några få undantag
  • Tisdag håller man öppet lite längre, 11.00–20.00
  • Onsdag till söndag är det öppet 11.00–17.00

Museet håller stängt på julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

Östasiatiska museet – ett ställe att hänga på

Östasiatiska museet bergrummet ligger under marken rakt under Östasiatiska museet. På 1940-talet sprängdes ett bergrum ut som från början skulle vara en plats för marinchefens stab i krigstid. Numera är bergrummet en extra lokal för utställningar. Halva delen består av en permanent utställning, och den andra är till för tillfälliga utställningar.

Vill du inte hänga i bergrummet kanske du lockas mer av att besöka Östasiatiska museet festlokal. Den kan du själv hyra om du vill ha en konferens eller ett event av något slag.

Related Posts