Screen actors guild award för bästa ensemble i en film

by Maja Mando

Vad är en Screen Actors Guild Award för bästa ensemble i en film?

Du har nog stött på termen “Screen Actors Guild Award för bästa ensemble i en film” flera gånger men vad betyder det egentligen? Först och främst, låt oss bryta ner det. Screen Actors Guild (SAG) Award är en utmärkelse som ges ut av skådespelarfacket Screen Actors Guild‐American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) för att erkänna enastående prestationer i film och television.

Ensemblekategorin är en ganska unik. Den erkänner prestationen av hela skådespelarkasten i en film. Så, när en film vinner i denna kategori, är det ett erkännande av skådespelarnas kollektiva insats och samverkan. Intressant, eller hur?

År Vinnare Film
2020 The Trial of the Chicago 7 Processen mot Chicago 7
2019 Parasite Parasit
2018 Black Panther Black Panther
2017 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Varför är denna utmärkelse viktig?

Denna utmärkelse är otroligt viktig i filmbranschen. Den visar att filmens framgång är ett produkt av alla aktörers gemensamma insats och inte bara ledande skådespelarens. Dessutom har det tenderat att ge en indikation på vilken film som kommer att vinna Best Picture på Oscars. Är det inte spännande att kunna förutse?

Hur ser processen ut?

För att vinna denna pris behöver filmen inte bara vara bra, den måste vara enastående. Medlemmarna i SAG-AFTRA är de som röstar, och efersom de är skådespelare själva, kan du föreställa dig att de har ganska höga standarder. Så, när du ser en film som har vunnit denna utmärkelse, kan du vara säker på att du är i en för en behandling!

Related Posts