Bästa PC accessoarerna för gamers

by simon

För alla gamers världen över så är accessoarerna extremt viktiga. Både för att skapa rätt känsla men även för att säkerställa kvaliteten på dem. Att säga att alla musmattor, tangentbord och hörlurar är likadana till en gamer är som att säga till en bilexpert att alla bilar är fyra hjul och en ratt. 

Vilka accessoarer är viktiga för gamers

Ja vilken eller vilka som är viktigast beror på vem man frågar. Olika personer har olika prioriteringar. Här kommer vi lista de vanligaste tillbehören som som behövs för gamers. Är du inte helt hemma på gaming än kan du alltid börja med casinospel för att se om det kan vara något för dig. 

Headset

Headset är sannolikt det första man kommer att tänka på när det gäller gamers. Utöver att ha riktigt bra ljud behövs även mikrofonen för kommunikationen fungera helt problemfritt. I många spel, som League of Legends behöver lagkamraterna kommunicera flitigt med varandra. Sladdlöst är idag standard. Headset kan variera mycket i pris.  

Skärmarna

Här finns det också ett urval som är väldigt stort. Hur många skärmar, vilken upplösning, hur stora och så vidare. Vill man ha vanliga mått eller mer avlånga, böjda eller helt platta. Här finns att välja på för varje tycke och smak, liksom olika prisklasser. Skärmarna är trots allt det som gamern tittar på konstant, här är det bra att inte snåla.

Stolen

Att sitta bekvämt är vitalt när man spelar. Men inte bara för bekvämligheten, utan även för ergonomin. Många timmars stillasittande kräver att man sitter på ett bekvämt sätt och att ryggen inte blir lidande. Att stolen är möjlig att röra på är bra ur bekvämlighetsskäl men den bör inte vara för lätt att rulla eller snurra på. Fokus måste hela tiden vara på skärmen och man får inte komma för långt bort från tangenterna på grund av att stolen hastigt rullat iväg.

Tangentbord

Tangentbordet är något som för ett otränat öga kan verka likadana allihopa. Men det är de inte. Det finns ett stort utbud av tangentbord som har olika “switchar”. Med switchar menar man tekniken bakom. Handledsstöd, skön passform, att tangenterna har storlek som passar gamern. Vissa har stora händer och fingrar, andra har mindre. 

Musmattan

Musmattor kanske inte låter som en viktig detalj men det är det. Det är ytterst viktigt att den så att säga lirar med musen, det vill säga att den följer musens rörelser utan fördröjning. Det är också viktigt att den inte är glättig och säkrad från oönskade rörelser. 

Ratt och pedaler

När du köper ratt och pedaler finns det i alla prisklasser. Att välja en som du verkligen är nöjd med är precis som när du köper en riktig bil. Well, nästan i alla fall. Men körglädje och känslan och greppet på ratten är av högsta betydelse. Ingen vill sätta sig i sin bil och känna att man inte riktigt är nöjd, detsamma gäller för en gamer. Säkerställ att alla knappar och funktioner som du vill ha på ratten också finns på ratten. Priset varierar oerhört mycket mellan de billigare och de dyraste. Beträffande pedalerna så är det helt klart att rekomendera att de kommer med en matta som gör att de inte glider på golvet. 

Mössa med hörlurar

Många gamers älskar sina mössor. Vad kan då vara bättre än mössor med inbyggda hörlurar i. Dessa finns, och är heller inte alltför dyra. En cool mössa är för många gamers en del av “matchstället”. Att välja ut den mössan man vill ha är därför av hög prioritet. 

Ingen läsk att spilla

Bland övriga accessoarer finns även grenuttag för att connecta flera prylar som behöver el på samma ställe. Vattenflaska. Kanske en lyckoamulett. Vissa väljer att designa ett helt gamingrum med precis allt som behövs för att skapa rätt känsla finns.  

En avslutande accessoar som vi inte nämnt ännu är bord. Ja, du läste rätt. Både bordet som all spelutrustning står på, men även ett extra sidobord. Bordet där du har all din utrustning bör givetvis vara stort nog så att allt får plats. Se även till att kolla vikten, och att det är höj och sänkbart. 

Det kan låta som en bagatell men ett extra bord vid sidan om skrivbordet där all utrustning står är vitalt för gamern. Ingenting får störa det visuella utrymmet för gamern när han eller hon spelar, och inget får heller stå i vägen. Att det flyger en läsk över hela skärmen eller tangentbordet när man är mitt uppe i ett livespel med sitt lag och försöker erövra och slå ut en motståndare är inte att tänka på. 

Ett sidobord, där läsken, mobilen, vattenflaskan, papper eller handduk för att torka av svetten och något att äta på är absolut en nödvändighet. En gamer kan vara uppe i en match eller spel som pågår i flera timmar, då behövs det ett backup-bord där allt ryms. 

Related Posts